Historie

Furuly Turbuss er en familiedrift som hadde sitt opphav i 1946 da Mikal Olai Furuly kjøpte en Opel Blitz og begynte å kjøre skoleruten mellom Voll, Fredly skole og Setermoen skole.

Rundt 1970 utvidet Mikal sitt tilbud til også å omhandle turkjøring. Turene som ble satt opp gikk blant annet til steder som Nordkapp og Hammerfest.

Mikal drev med busser i 40 år. Opp gjennom årene hadde han mange busser. Da han gikk bort i 1986 hadde han en buss.

Opel_Blitz
Foto: Opel Blitz. Mikal Olai Furuly sin første buss.

Hans sønn Alf Furuly begynte da å kjøre for sin mor som eide bedriften, og i 1989 overtok han buss selskapet. Alf fortsatte å drive bedriften slik hans far gjorde. Nye busser ble kjøpt og det ble igjen utvidet med turkjøring.

Bjørn-Tore begynte å kjøre fast for sin far i 2004. Han er da tredje generasjon i Furuly familien som kjører for bedriften.

I 2008 ble Furuly Turbuss etablert og stiftet til et A/S. Frem til da hadde Alf Furuly drevet som selvstendig næringsdrivende.

Furuly Turbuss har i dag 3 skoleruter i Bardu Kommune  og har også den tilrettelagte skoleskyssen i kommunen.

I tillegg til skolerutene er Furuly Turbuss underleverandør til Bussring på forsvarskjøring og kjører fast flybussen mellom Setermoen og Bardufoss Lufthavn.

Vi tar på oss kjøring etter forespørsel og vi kan legge opp turer både i inn og utland. Vi er registrert i reisegarantifondet.

Bedriften ønsker å fortsette å drive i samme retning som de har gjort frem til i dag. Hva fremtiden vil bringe vet ingen!